Skip to main content

Presentació de la iniciativa adreçada als mitjans de comunicació | Després d’uns mesos de trobades i reunions, s’han definit objectius, calendari, proposta i dinàmica de treball | El Grup Promotor oferirà una roda de premsa per presentar públicament la iniciativa el divendres 1 d’abril al Col·legi de Periodistes de Catalunya

Amb la present us comuniquem que el grup de treball que impulsarà els propers mesos un acord social, civil i unitari sobre l’amnistia i l’autodeterminació s’ha constituït avui a Barcelona. Les primeres passes d’aquest grup van arrencar el passat novembre de forma pacient i discreta i després de distintes reunions i una ronda de contactes plural i diversa han consensuat una primera proposta de treball. Per donar-ne els detalls i fer-ne la presentació pública us convoquem a la roda de premsa que es realitzarà aquest divendres 1 d’abril a les 11:30 hores al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Entre d’altres, hi prendran la paraula l’expresidenta del Parlament i ex-presa política Carme Forcadell i el periodista David Fernàndez.

En aquestes darreres setmanes s’ha ultimat la composició del grup –que estarà integrat per una trentena de persones a títol individual i de diverses sensibilitats–, s’ha debatut el pla de treball i el calendari dels mesos que vindran i s’ha concretat la dinàmica i la metodologia del grup. L’objectiu és sumar el màxim nombre de suports socials a la doble demanda d’amnistia i autodeterminació, enteses com a fi de la repressió i com a marc de resolució democràtica, justa i pacífica. Estem convençuts i convençudes que aquesta doble demanda està sustentada sobre una clara majoria social que ho ha reclamat, de forma sòlida i ininterrompuda, ho reclama encara i ho reclamarà mentre perviu la persistència continuada de les dinàmiques repressives: de l’exili a 800 processos judicials encara oberts, i des de noves imputacions fins a la suspensió continuada de lleis per part del TC. El Grup Promotor és conscient que engega la seva tasca sota l’actual context de bloqueig, rere una pandèmia que ha aguditzat la crisi social i enmig de l’esclat d’una guerra.

Les tasques del Grup Promotor arrencaran formalment avui i tenen previst, inicialment, de finalitzar a finals de setembre, amb motiu del cinquè aniversari del 1-O. El primer pas, del qual s’informarà detalladament en la roda de premsa referida, serà la convocatòria d’una Trobada de País a finals del mes d’abril, on seran convocats i convidats els principals agents socials, econòmics, culturals, civils i polítics del país.

Barcelona, a 30 de març de 2022

David Fernàndez | Carme Forcadell | Joaquim Forn

Marina Geli | Ozgur Günes Öztürk| Marina Llansana |

Constitució del Grup Promotor de l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació

[Convocatòria per als mitjans de comunicació]

Divendres 1 d’abril de 2022

11:30 hores Roda de premsa.

Sala d’Actes del Col·legi de Periodistes · Rambla de Catalunya, 10 · Barcelona

Contacte: premsa@amnistiaiautodeterminacio.cat